Alcohol en drugs

Alcohol, cocaïne, marihuana en andere drugs zijn goede middelen om de zaadlozing uit te stellen

Sommige illegale drugs, zoals amfetamines en cocaïne, kunnen eigenlijk PE veroorzaken. Alcohol kan het orgasme soms uitstellen, maar het is absoluut geen effectieve behandeling van vroegtijdige zaadlozing en kan bovendien een negatief effect hebben op de controle van de man. Sommige andere soorten drugs, zoals opioïden, kunnen voor een remming van de zaadlozing zorgen.

Het staat in ieder geval buiten kijf dat drugs ook andere ernstige, ongewenste bijwerkingen met zich meebrengen. Daarenboven kan men – naast de psychologische problemen veroorzaakt door PE – last krijgen van nog meer psychologische problemen door de verslaving. Niets is gevaarlijker dan PE trachten te ‘genezen’ met drugs of alcohol, of een mengeling van beide.

In een recent onderzoek werd PE in direct verband gebracht met tabak en illegale drugs. Tijdens een Italiaanse studie, uitgevoerd onder 228 jonge mannen, bleek dat 37,5 % nog voor het drugsgebruik last had van PE. Dat suggereert (zoals sommige auteurs speculeren) dat seksuele stoornissen of de overtuiging dat men een seksueel probleem heeft, een mogelijke risicofactor is voor drugsgebruik en -verslaving bij mannen.

 

lucifers