Het gebruik van de 'kunstmatige mens'

Een goede seksuele gezondheid is het resultaat van een complexe relatie bestaande uit sociale, relationele, psychologische en zelfs medische aspecten. Ook in een omgeving onder toezicht van een arts of seksuoloog kan het gebruik van seksspeeltjes het welzijn en de seksuele harmonie van een koppel bevorderen. Uit een onderzoek verricht onder 12.000 mannen en vrouwen uit 27 verschillende landen verspreid over de hele wereld is gebleken dat ruim de helft niet tevreden was met hun seksleven. De mannen wilden vooral hun erecties verbeteren en de vrouwen de orgasmefrequentie tijdens het vrijen verhogen. Maar hoe kunnen deze verbeteringen nu worden gerealiseerd? Sommige wetenschappelijke studies beweren dat naast behandelingen met medicijnen of de hulp van een psycholoog, het gebruik van seksspeeltjes voor een verbetering van de seksuele chemie kan zorgen. Uiteraard op voorwaarde dat deze attributen bedoeld zijn om de partner te helpen en niet om hem/haar te vervangen.

Een internetenquête gehouden onder meer dan 2.000 Amerikaanse vrouwen tussen 18 en 60 jaar, toonde aan dat 52,5 % al ten minste een keer een vibrator had gebruikt. Maar wat zijn nu de voordelen van het gebruik van zo’n speeltje? Wel, je komt meer te weten over je eigen lichaam en je seksuele voorkeuren, en ontdekt zo hoe je sneller genot kunt beleven. Je zelfvertrouwen gaat de lucht in en je presteert beter in bed. Vooral vrouwen die tijdens seks gevoelens van angst ervaren, zijn vaak in staat om met een vibrator tot een vaginaal orgasme te komen.

Ook mannelijke seksattributen die de erectie bevorderen en verbeteren (apparaten zoals penispompen, penisringen, vochtinbrengende crèmes en/of glijmiddelen) worden gebruikt voor het behandelen van seksuele stoornissen. In de context van het koppel haalt ook de man voordeel uit het gebruik van een vibrator. Onder de 1.000 mannen tussen de 18 en 60 jaar gaf iets minder dan de helft van de respondenten (44,8 %) aan dat ze ooit al eens een vibrator hadden gebruikt. Deze personen blijken meer aandacht te schenken aan de gezondheid van hun seksuele organen en slaagden erin hun erecties, orgasmen en seksuele verlangen te verhogen.

Referenties

Mulhall J, King R, Glina S, and Hvidsten K. J Sex Med 2008;5:788–795.
Jannini EA, Limoncin E, Ciocca G et al. J Sex Med 2012;9:2994–3001.

 

lucifers