Hoe praten met je partner over PE?

Hieronder staan enkele effectieve communicatietechnieken om het onderwerp van vroegtijdige zaadlozing (PE) bij je partner aan te snijden.

Wees open en breek voorzichtig de stilte, met zinnen als:

  • “We zijn zo gelukkig op alle andere vlakken, waarom proberen we ons seksleven ook niet te verbeteren?”
  • “Ik heb het gevoel dat we allebei een beetje teleurgesteld zijn in ons seksleven. Waarom proberen we niet iets eraan te doen? Ik heb gelezen dat er oplossingen bestaan die ons kunnen helpen!”

Stel je partner niet verantwoordelijk en vermijd een agressieve of vernederende ondertoon. “Weet je, seks is iets wat je moet leren, net als het spelen van muziek, tennis of dansen. Wanneer iemand daar beter in wil worden, in wat dan ook, zoekt hij hulp en advies op. Waarom doen wij dat ook niet voor seks?”

Praat in plaats daarvan over verlangens en behoeften en denk na over hoe je deze doelstellingen kunt bereiken. “Ik heb het gevoel dat we nog zo veel meer zouden kunnen beleven in plaats van de beperkte routine die we nu hebben. Ik zou graag enkele dingen willen veranderen en meer samen met je willen genieten. Waarom niet?”

Voer een open gesprek over het inwinnen van professionele hulp en ondersteuning. “Ik lees veel over hoe je jezelf kunt verbeteren in het leven, op alle vlakken dan. Zo heb ik mij toegelegd op het bijspijkeren van mijn vreemde talen. Ik volgde lessen, luisterde naar het advies van mijn leraar en probeerde zo veel mogelijk te oefenen. Met seks is het volgens mij hetzelfde. Als we professioneel advies inroepen en de suggesties opvolgen, zullen we samen veel meer plezier en genot beleven. Het zou een ware boost kunnen betekenen, in elke zin van het woord …’

lucifers